Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Depremzedeler Unutulmadı.

Pandemi sonrası tekrar düzenlenmeye başlanan 19 mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri gerçekleştirildi.Bu sene Kahramanmaraş merkezli yaşanan asrın felaketi sonrası tüm etkinliklerde deprem faleketi bölgesindeki insanlar unutulmuyor.

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda  Depremzedeler Unutulmadı.
Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda  Depremzedeler Unutulmadı.
Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda  Depremzedeler Unutulmadı.

Berlin -
Türkiyemspor düzenlediği etkinlikte ,Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı Etkinliğin Türkiyemspor tesislerinde gerçekleştirildi.Ayrıca Dosteli hasta hizmet servisi sponsorluğunda depremzedeler için yapılan yardım kampayaların devam ettiğini yönetici Serpil Ergün ; Deprem bölgesi yardımlarının devam edeceğini bölge insanının en baştan buyana yanlarında olduğunu söyledi.

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramına Türkiyemspor yetkilileri yanısıra Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen ,Eğitim Müşaviri Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl ve çok sayıda  aileler katıldı.Spor etkinlikleri , halk dansları ve birçok standlar kurularak gelen misafirlere hitap edildi.Etkinliğin sunumunu Arda Eşberk yaptı

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Hakkında 

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, her yıl 19 Mayıs tarihinde kutlanan, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin resmî bayramıdır. 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmıştır ve bu gün, İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün kabul edilir.

Atatürk bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiştir. Uzun yıllar "Gençlik ve Spor Bayramı" adıyla kutlanan bayram, Atatürk Yılı kabul ve ilan edilen 1981'de dönemin Devlet Başkanı Kenan Evren tarafından yapılan değişiklikle "Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" adını almıştır.

Tarihçe

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ilk defa 1926 yılında Gazi Günü adı altında Samsun'da kutlanmış, 24 Mayıs 1935'te Atatürk Günü adı altında resmiyet kazanmıştır.Beşiktaş'ın girişimleriyle Fenerbahçe Stadı'nda kutlanan bu ilk 19 Mayıs, Galatasaray ve Fenerbahçeli yüzlerce sporcunun da katılımıyla bir spor günü hâline gelmiştir.Bu organizasyondan bir süre sonra gerçekleşen Spor Kongresi'nde söz alan Beşiktaş Kurucu Üyesi Ahmet Fetgeri Aşeni, kutlanan Atatürk Günü'nün tüm gençliğe mal edilebilmesi için "19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı" adı altında her yıl yapılmasını teklif etmiştir.

Kongrede oylanan bu öneri kabul edilmiş ve Atatürk'ün de onayıyla yasalaşmıştır.19 Mayıs, 20 Haziran 1938 tarihli kanunla "Gençlik ve Spor Bayramı" adını almıştır. 12 Eylül Darbesi ile yönetime gelen Kenan Evren başkanlığındaki Millî Güvenlik Konseyi, Atatürk'ün doğumunun yüzüncü yılı olan 1981 yılını kanun çıkararak Atatürk Yılı kabul ve ilan etti. Kutlamalar kapsamında "Gençlik ve Spor Bayramı"nın adı da "Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" olarak değiştirildi.19 Mayıs 2012'de TRT'nin bünyesinde yayın yapan kanalı TRT 1'in logosu bu bayrama ithafen değişmiştir.

Haberde Vikipedi, özgür ansiklopedinden kısmen faydalınılmıştır.