Pakistan yeni yıl kutlamalarını yasakladı

Pakistan yeni yıl kutlamalarını Gazze Şeridi’nde devam eden savaş nedeniyle yasakladı. Pakistan Başbakanı Kakar, “Pakistan ulusu silahsız Filistinliler’in, özellikle de çocukların katledilmesinden dolayı derin bir keder içindedir” dedi

Pakistan yeni yıl kutlamalarını yasakladı
Pakistan'ın Lahor kentindeki yeni yıl kutlamaları sırasında gökyüzüne dilek fenerleri bırakılıyor (ARŞİV) - 31 Aralık 2015

Pakistan’ın geçici Başbakanı Enver El-Hak Kakar, yeni yıl kutlamalarının Gazze Şeridi'nde devam eden savaş nedeniyle yasaklandığını duyurdu.

Kakar ulusal televizyonda yayınlanan açıklamasında, "Tüm Pakistan ulusu ve Müslüman dünyası Gazze ve Batı Şeria'da silahsız Filistinliler’in, özellikle de çocukların katledilmesinden dolayı derin keder içindedir" dedi.

Pakistan Başbakanı, Filistinliler’le dayanışma içinde olduklarını göstermek amacıyla yeni yıl kutlamalarını ve yeni yılla ilgili her türlü etkinliği ülke çapında yasakladıklarını söyledi.

Pakistan da dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki Müslüman ülkeler İsrail'in Gazze Şeridi’ndeki askeri harekâtını sert bir dille eleştirdi ve çatışmaların derhal durdurulması çağrısında bulundu.

Gazze Şeridi'ndeki 2 milyon 300 bin kişi su, gıda, yakıt ve ilaç sıkıntısı çekiyor ve bölgeye sınırlı yardım girebiliyor.

Pakistan Başbakanı Kakar, İslamabad'ın Gazze'ye halihazırda iki yardım sevkiyatı yaptığını ve üçüncüsünün de yakında gönderileceğini söyledi.

New York polisi Times Meydanı’nda yapılacak yeni yıl kutlamaları için alarma geçti. Pazar gecesi yapılacak kutlamada New York polisinin olağanüstü tedbirler alacağı belirtildi.
İLGİLİ HABERLER

Times Meydanı’nda yeni yıl kutlamalarında protestocu alarmı

Pakistan İsrail'i tanımayı reddediyor

Hamas tarafından yönetilen Gazze Sağlık Bakanlığı'na göre İsrail ordusunun hava saldırıları ve kara operasyonları Gazze'nin büyük bölümünü harabeye çevirdi ve 7 Ekim'den bu yana çoğu çocuk ve kadın 21 binden fazla Filistinli öldü.

İsrail’in saldırıları, Hamas militanlarının 7 Ekim’de İsrail sınırını aşarak, 1200 kişiyi öldürmesinin ardından başladı. Hamas ayrıca 200’den fazla kişiyi rehin aldı.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Amerika Birleşik Devletleri ve diğer bazı ülkeler tarafından “terör örgütü” olarak kabul edilen Hamas ortadan kaldırılana kadar askeri harekâtı sürdürme sözü verdi.

Pakistan'ın İsrail ile diplomatik bağları bulunmuyor ve Pakistan "bağımsız bir Filistin devleti" kurulana kadar İsrail'i egemen bir ülke olarak tanımayı reddediyor.

Pasaportlarında "İsrail hariç tüm ülkeler için geçerlidir" ibaresi yer aldığı için Pakistanlılar İsrail’i ziyaret edemiyor.